vrouw Typen

Vragen

Vind hier een antwoord op uw vraag

Help & Support

Hoe zit het met de ondersteuning na de oplevering van mijn website?


Ook na de aankoop bent u verzekerd van ondersteuning. Bij de oplevering van uw website ontvangt u van ons een servicecontract. Hiermee kunnen we dit onderhoud voor een bescheiden en vast bedrag voor u regelen. Als u een vraag heeft, belt of mailt u ons.
Ik ben niet tevreden met mijn huidige website, kunnen jullie er één voor mij maken?


Absoluut! Wanneer uw huidige website niet meer voldoet aan uw wensen, dan kunnen wij voor u een ontwerp maken. Bent u helemaal tevreden? Dan zullen wij overgaan tot de daadwerkelijke realisatie van uw nieuwe website.
Hoe lang duurt het voordat mijn website online staat?


In de meeste gevallen kunnen we uw website binnen 72 uur opleveren. Dit geldt natuurlijk alleen voor werkdagen. Een aantal situaties kan de oplevering vertraging opleveren. (De 72 uur geldt alleen als alle content aanwezig is, denk aan teksten, foto’s, video’s en meer.)
Kunnen jullie de website teksten verzorgen?


Dat kunnen wij zeker en dat adviseren wij ook. Goede teksten schrijven is namelijk een vak apart. Mijn Eigen Platform werkt daarom inhouse met zeer ervaren copywriters.
Passen de websites van Mijn Eigen Platform binnen mijn huisstijl?


Mijn Eigen Platform maakt van voor elke website een uniek design door uw huisstijl zoveel mogelijk door te voeren in het ontwerp.
Ik wil graag mooie foto's op mijn website. Verzorgen jullie deze ook?


Mijn Eigen Platform heeft fotografen in dienst. Daarnaast hebben wij ook een enorme database aan rechtenvrije foto's die u kunt gebruiken als u zelf geen content heeft.
Ik heb nog geen logo en huisstijl. Kunnen jullie deze verzorgen?


Mijn Eigen Platform heeft een team met professionele vormgevers die een huisstijl voor u kunnen ontwikkelen die bij u, uw bedrijf en uw doelgroep past. Deze huisstijl rollen we dan uit over uw website.
Kan ik mijn website meertalig maken?


Ja, dat kan. Meertaligheid is wel een extra optie en valt buiten het website pakket. Wij werken met gecertificeerde vertalers / copywriters.
Ik heb geen tijd om mijn website bij te werken. Kunnen jullie dat doen?


Natuurlijk kunnen wij aanpassingen voor u doorvoeren in tekst, nieuws of beeld. Deze aanpassingen doen wij tegen een vooraf afgesproken uurtarief tenzij u een onderhoudspakket bij ons heeft afgenomen.
Wie zorgt er voor een update van de website en CMS?


Updates doen wij. Mijn Eigen Platform werkt voortdurend aan de ontwikkeling van zijn producten. Uw website zal dus regelmatig voorzien worden van een update zodat het systeem goed blijft werken en veilig blijft.
Is een Mijn Eigen Platform website AVG-proof?


Websites van Mijn Eigen Platform zijn veilig en ingericht om te voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Dat betekent dat wij al zoveel mogelijk hebben gedaan om uw website technisch AVG-proof te maken. Daarnaast biedt het websitepakket u de mogelijkheden om zelf maatregelen te nemen. In het klantenportaal heeft u ook toegang tot voorbeeld teksten zoals een cookiebeleid.
Hoe kan ik zien hoeveel bezoekers mijn website heeft?


Wij koppelen uw website of webshop aan Google Analytics. Dit is een dienst van Google waarmee u in één oogopslag kunt zien hoeveel bezoekers uw website hebben bezocht.
Hoe kan ik jullie het beste bereiken?


Wanneer u een vraag hebt en het antwoord is niet te vinden in de FAQ adviseren we u persoonlijk contact op te nemen. Dat kan via mail of telefoon. Ga naar de klantenservice pagina voor onze contactgegevens.

Technisch

Kan ik mijn website zelf onderhouden?


Wij bieden oplossingen die dit mogelijk maken zodat u bijvoorbeeld uw klanten en contacten kan beheren, voorraad kan beheren, afspraken kan beheren.
Moet ik alle content aanleveren?


Alle content in de vorm van afbeeldingen, illustraties en video’s moeten aangeleverd worden. Als dit niet mogelijk is kunnen wij de website zelf voorzien van deze content tegen een bescheiden meerprijs.
Werkt mijn website ook goed op een smartphone?


Absoluut! Wij bij Mijn Eigen Platform zorgen ervoor dat uw nieuwe website en/of webshop goed werkt op alle mobiele apparaten.
Bouwen jullie ook webshops?


Ja, naast websites zijn wij ook gespecialiseerd in het bouwen van webshops.
Hoeveel pagina's mag ik aanmaken op mijn website?


U krijgt geen beperking in het aantal pagina’s en u kunt dus zoveel hoofd- en subpagina’s aanmaken als u wilt.
Zijn jullie websites responsive?


Alle websites die door Mijn Eigen Platform worden opgeleverd zijn responsive. Dit betekent dat de website altijd geoptimaliseerd wordt vertoond op desktop, en mobiele telefoon.
Ik wil graag een SSL-certificaat op mijn domein, kan dat?


Dat kan zeker! Sterker nog, elke klant van Mijn Eigen Platform krijgt van ons een SSL-certificaat op het domein. De veiligheid van websites is heel belangrijk.
Wordt mijn website goed gevonden op Google?


Jazeker! Zowel uw website zelf als het CMS is technisch volledig geoptimaliseerd voor Google. Dat betekent dat u alle middelen tot uw beschikking hebt om uw website goed vindbaar te maken in Google.
Ik heb een ontwerp voor een website. Kunnen jullie deze ook bouwen?


Ja, wij kunnen ook overweg met een eigen ontwerp. We stellen daarvoor een aparte offerte op omdat wij het ontwerp moeten omzetten naar templates. Wilt u weten wat uw ontwerp zou kosten? Neem dan contact met ons op.

SEO

Waarom vind ik mijn website of domeinnaam niet terug in de resultaten van zoekmachines?


Als u gebruikmaakt van de functie domeinnaam doorsturen wordt alleen het adres waar naartoe wordt doorverwezen, geïndexeerd door Google. Bijvoorbeeld: u registreert een nieuwe domeinnaam zoekmachine.be. U stuurt zoekmachine.be door naar de al bestaande website zoekmachine.nl. In dit geval wordt door Google alleen de inhoud van zoekmachine.nl geïndexeerd.
Wordt mijn website goed gevonden in Google?


Jazeker! Zowel uw website zelf als het CMS is technisch volledig geoptimaliseerd voor Google. Dat betekent dat u alle middelen tot uw beschikking hebt om uw website goed vindbaar te maken in Google.
Zoekresultaten in Google verbeteren


Wilt u relevante bezoekers naar uw website krijgen? Dan is het belangrijk om goed vindbaar te zijn in Google. Via de tips in dit artikel maakt u een mooie start om je zoekresultaten in Google te verbeteren.

Kent Google uw site al?

De meeste websites worden automatisch gevonden door het systeem van Google.

Met onderstaande zoekopdracht controleert u of dit voor uw site ook het geval is.

Hierbij vervangt u hostnet.nl door uw eigen domeinnaam. Wordt uw website niet weergegeven? Dan kunt u de website aanmelden bij Google.

(link https://www.google.nl/intl/nl/add_url.html)


Zoekresultaten verbeteren

Zodra uw site wordt gevonden door Google, kunt u verder naar de volgende stap:

uw site hoger in de zoekresultaten krijgen. De onderstaande tips helpen u daarbij.

Google Search Console:

Google Search Console is een tool van Google. Hiermee kunt u bekijken hoeveel weergaven uw site behaalt en hoe vaak Google-bezoekers op een link op uw site klikken. Ook kunt u zelf aangeven welke pagina's op uw website belangrijk zijn. Hebt u hulp nodig bij het starten met Google Search Console? Bekijk dan de handleiding van Google.

Tip: Hebt u een grote website (meer dan 100 pagina's)?

Dan is het veel werk om via Google Search Console de belangrijke pagina's aan te geven. Het is makkelijker om via https://www.xml-sitemaps.com een sitemap aan te maken en deze te uploaden naar Google Search Console.

Relevantie en zoekwoorden:

Google gebruikt ruim 200 factoren om te bepalen hoe hoog uw site in de zoekresultaten komt. Hoe Google exact tot zijn 'rankings' komt? Dat is een goed bewaard geheim. Wel is zeker dat het algoritme van Google 1 doel heeft: de meest relevante websites aan de zoeker tonen. Verplaats u daarom in de zoeker. Welke zoekterm(en) gebruikt hij? Welke informatie heeft hij nodig? Door vanuit de zoeker te denken, kunt u uw website verbeteren.

U kunt ook een zoekwoordenonderzoek doen. Hierbij analyseert u hoe vaak bepaalde zoektermen gebruikt worden. Door u te richten op een minder populaire zoekterm, heeft u meer kans om hoog in Google te komen.

Tip: Controleer via de bovengenoemde Google Search Console of uw wijzigingen het gewenste effect hebben. Zo kunt u de content op uw site steeds verder verbeteren.

Wanneer je écht goed in Google (en andere zoekmachines) wilt scoren, kun je nog meer stappen nemen. Je kunt je daarvoor verdiepen in de marketingdisciplines SEO (Search Engine Optimization) en SEA (Search Engine Advertising).

Website & Hosting

Wat is hosting?


Hosting is in feite het huren van een stukje opslag, rekenkracht en geheugen van een server (dat is een hele sterke computer die meestal in een speciaal datacenter staat).
Waarom betaal ik voor hosting?


Om uw website online te houden moeten wij als het ware een stukje van het internet ‘huren’ voor uw website. Deze kosten kunnen per maand, per kwartaal of per jaar betaald worden.
Waar wordt mijn website gehost?


Uw nieuwe website wordt op onze razend snelle servers gezet. Daarnaast beveiligen we uw website met een SSL certificaat. Zodat u een minder makkelijke prooi voor hackers bent. Daarnaast wekt u meer vertrouwen en zal uw website hoger in Google komen. Google houdt van beveiligde websites!

Domeinnamen

Mijn domein staat geregistreerd bij een ander bedrijf. Is dit een probleem?


Geen probleem, wij kunnen uw domein voor u verhuizen. Hiervoor moet u bij uw hosting provider een autorisatiecode aanvragen waarmee wij de verhuizing voor u in gang kunnen zetten.
Blijft mijn domeinnaam in mijn bezit?


Mijn Eigen Platform registreert het domeinnaam altijd op naam van de klant. U blijft dus eigenaar.
Kan ik mijn huidige domein en email gebruiken?


Dat kan uiteraard. Wij verhuizen de domeinnaam naar onze hosting. U krijgt van ons nieuwe instellingen voor de e-mail zodat u deze kunt blijven gebruiken.
Ik heb nog geen domeinnaam, wat nu?


Als u nog niet beschikt over een domeinnaam kunt u die bij ons laten vastleggen. Als u wel al een domeinnaam heeft kunnen wij die voor u koppelen aan de website die wij voor u maken.
Kunnen jullie voor mij een domeinnaam registreren?


Absoluut! Wij zullen allereerst controleren of uw gewenste domeinnaam nog vrij is en zullen hem vervolgens in overleg voor u vastleggen. Het geregistreerde domein zal voor 1 jaar worden vastgelegd en zal jaarlijks verlengd dienen te worden.
Ik wil graag een SSL-certificaat op mijn domein, kan dat?


Dat kan zeker! Sterker nog, elke klant van Mijn Eigen Platform krijgt van ons een SSL-certificaat op het domein. De veiligheid van websites is heel belangrijk.
Kan ik mijn domeinnaam wijzigen?


Nee, het is niet mogelijk om uw domeinnaam te wijzigen. Het is wel mogelijk om uw bestaande domeinnaam op te zeggen en een nieuwe domeinnaam vast te leggen. Als er webhosting aan uw bestaande domeinnaam is gekoppeld, gaat deze niet automatisch mee naar de nieuwe domeinnaam.
Ik wil een domeinnaam verkopen, welk bedrag kan ik hiervoor vragen?


Helaas kan Mijn Eigen Platform u hierin niet adviseren. Over het algemeen geldt: 'wat een gek er voor geeft'. Het verkopen van een domeinnaam is een onderhandelingsspel dat u naar eigen inzicht kunt spelen.
Hoe moet ik mijn domeinnaam verlengen?


Verlenging van uw domeinnaam gebeurt automatisch, daar hoeft u niets voor te doen. U krijgt ruimschoots voor verlenging een e-mail van Mijn Eigen Platform waarin wij de verlenging inclusief de prijs ter herinnering aankondigen. Wilt u de domeinnaam niet langer verlengen? Zeg dan uw domeinnaam op per e-mail naar info@mijneigenplatform.nl
Waar moet ik rekening mee houden wanneer ik mijn domeinnaam uitkies?


Het beste is om een extensie te gebruiken die aansluit op uw doelgroep. Dus wanneer uw doelgroep bestaat uit Europeanen, zou een .eu domeinnaam het meest geschikt zijn.

Aan de domeinnaam moet kunnen worden afgelezen waar de website over gaat. Denk hierbij aan het gebruik van het onderwerp in de domeinnaam.

Het is belangrijk dat een domeinnaam eenvoudig is om te onthouden.

Een andere reden voor het noemen van het onderwerp van de website in de domeinnaam, is voor de vindbaarheid van zoekmachines. Een zoekmachine kan het onderwerp van een website makkelijker identificeren wanneer dit in de domeinnaam wordt genoemd.
Moet ik zelf mijn domeinnaam aan de website koppelen?


Nee, dit doen wij voor u.
Wat is een token of autorisatiecode?


Een token of autorisatiecode is een willekeurige tekenreeks, die u nodig hebt om uw domeinnaam te verhuizen. Wilt u uw domeinnaam verhuizen? Vraag dan het token of de autorisatiecode op bij uw huidige provider en geef deze door aan uw nieuwe provider.

Afwijkende procedure

Voor sommige extensies geldt een afwijkende procedure voor verhuizingen. Wanneer u uw domeinnaam naar Mijn Eigen Platform verhuist, laten we u altijd per e-mail weten welke gegevens we nodig hebben om u verhuizing te voltooien.
Hoe kan ik de WHOIS-gegevens van mijn domeinnaam wijzigen?


Geef aan ons door per mail welke gegevens u wenste te laten weergeven.
Wat zijn WHOIS-gegevens?


Wanneer u een domeinnaam registreert, wordt (een deel van) uw contactinformatie zichtbaar gemaakt via de WHOIS-server van de uitgevende instantie. Zo is het voor internetgebruikers inzichtelijk wie de eigenaar van een domeinnaam of website is.

Website

Wat zijn de kosten van een website?


Een website is altijd maatwerk, en wij werken niet met templates maar maken altijd unieke ontwerpen. Dit is dus gebaseerd op het budget en de wensen van de klant. Voor een vrijblijvende offerte kunt u contact opnemen met ons via de klantenservice pagina.
Hoe zit het met ondersteuning na de oplevering van mijn website?


Ook na de aankoop bent u verzekerd van ondersteuning. Bij de oplevering van uw website ontvangt u van ons een servicecontract. Hiermee kunnen we dit onderhoud voor een bescheiden en vast bedrag voor u regelen.
Ik ben niet tevreden met mijn huidige website, kunnen jullie er één voor mij maken?


Absoluut! Wanneer uw huidige website niet meer voldoet aan uw wensen, dan kunnen wij voor u een ontwerp maken. Bent u helemaal tevreden? Dan zullen wij overgaan tot de daadwerkelijke realisatie van uw nieuwe website. Als u een vraag heeft, belt of mailt u ons.
Hoe lang duurt het voordat mijn website online staat?


Dit is maatwerk en afhankelijk van de grootte van het project.
Kunnen jullie ook agendakoppelingen maken in mijn website?


Ja, dit kan met Google Agenda.
Is het mogelijk om een leden pagina te maken voor mijn klanten?


Ja, dat kan
Is de website geschikt voor verschillende schermformaten (responsive)?


Ja zeker! Mijn Eigen Platform ontwikkeld enkel responsive websites! Absoluut een vereiste in deze tijd. Bezoekers gebruiken niet alleen meer een desktop pc, maar ook een tablet of een mobiele telefoon om de website te bezoeken!
Wordt de functionaliteit van de nieuwe website getest voordat deze live gaat?


Ja! Wij testen de website altijd in meerdere browsers en op meerdere devices. Daarnaast testen we functionaliteiten op fouten zodat we zeker weten dat alles naar behoren functioneert voordat de website live gaat.

Mocht er toch onverhoopt nog een fout in de website zitten na oplevering, dan corrigeren wij dit uiteraard kosteloos.
Wat hebben jullie van ons nodig voor de realisatie van de nieuwe website?


We starten pas met de ontwikkeling van de website zodra we de offerte ondertekend retour hebben ontvangen en de aanbetaling op onze rekening hebben ontvangen.

We hebben daarnaast de gegevens (login of contactgegevens) nodig van uw huidige hostingprovider om de website uiteindelijk live te zetten of om de hosting te verhuizen indien gewenst.

U dient zelf de de content voor de website aan te leveren, tenzij anders overeengekomen. We kunnen de website uiteraard pas online zetten op het moment dat de content door de opdrachtgever is aangeleverd of goedgekeurd op het moment dat wij de content verzorgen.
Wat als ik maar een beperkt budget heb?


Een website op maat is een belangrijke investering. Vooral voor beginnende zelfstandigen en start-ups kan het soms moeilijk zijn om hier het nodige budget voor vrij te maken. Daarom bieden wij ook een website ‘budgetpakket’ aan.
Welke social media kanalen kan ik integreren in mijn website?


Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest, Google+ en Instagram. U plaatst uw content op social media en het staat automatisch op de website.

Platform

Wat is het voordeel van een platform?


Dat zijn verschillende punten. Op basis van onze ervaring de afgelopen jaren hebben wij gemerkt dat veel klanten er last van hadden dat er veel essentiele onderdelen van het bedrijf lag bij verschillende partijen, denk o.a. de website, social media, consultancy, drukwerk, etc. Dit probleem wordt opgelost doordat u contact hebt met 1 persoon en alles geleverd wordt door 1 leverancier; Mijn Eigen Platform.

Daarnaast geniet u natuurlijk ook van kortingen doordat u onze producten in een bundel afneemt. Alle prijzen zijn flink duurder als u deze los zou bestellen. Daarnaast zijn onze platformen gericht op bepaalde branches, hiermee kunnen wij dus direct goed met u meedenken.

Daarnaast krijgt u toegang tot een community in uw niche en ontvang je mastermind sessies van uw aangewezen contactpersoon.
Ik heb al een website maar wil alsnog alle andere diensten van een platform, is dit mogelijk?


Vaak raden wij aan om ook de website bij ons neer te leggen, omdat hier koppelingen in zitten die horen bij het door uw uitgekozen platform. Mocht dit echter niet nodig zijn of echt niet in het budget passen kijken wij altijd naar op maat gemaakte oplossingen. Ons doel is u en uw bedrijf verder te helpen!
Ik heb al een website maar ik heb wel interesse in het platform, wat nu?


Wij raden aan om alsnog de website bij ons neer te leggen om zeker te weten dat alles optimaal verloopt. Mocht u echt uw huidige website willen behouden, dan is een combinatie van de andere producten mogelijk met een bundelkorting.
Een platform als Wordpress / Wix  is gratis, waarom zou ik hiervoor moeten betalen?


Als u nieuw bent bij Wordpress / Wix, dan moet u een studie doen van veel uren en als u er dan bent, dan komt u erachter dat u plugins moet kopen (en wederom een studie voor moet doen). Als u al langer werkt met Wordpress dan weet u hoeveel werk er nog nodig is om een en ander aan te passen. Wordpress is niet geheel logisch gebouwd. Dit neemt niet weg dat Wordpress / Wix gratis is en heel goed werkt, mits u dus de kennis, ervaring en juiste plugins hebt.

Ons pakket is niet enkel gebaseerd op een websiteplatform zoals Wordpress of Wix, daarnaast verzorgen wij meerdere essentieel factoren die belangrijk zijn.
Krijg ik garantie?


We geven u garantie. Mocht het zo zijn dat u toch te veel twijfelt en teleurgesteld bent door hetgeen wat u gezien hebt tijdens de eerste coaching gesprekken of dat het niet helemaal uw ding is. Zodra we van start gaan heeft u hiervoor 5 dagen de tijd voor, aangezien het team ondertussen al veel werk verricht heeft, ontvangt u dan 75% van uw betaling terug.
Wat maakt dit anders dan een marketingbureau?


Wij zijn een marketingbureau, maar dan met de focus op de bepaalde niches zoals coaching. Daarnaast hebben wij een business strateeg in huis die met u meedenkt. Wij hebben serieus tijd gestopt om een platform aan te bieden waar veel waarde in zit voor u als ondernemer. Dit is wat u nu ziet en waar we ons constant in zullen verbeteren zodat u zich geen zorgen hoeft te maken en kunt blijven doen waar u goed in bent.
Ik kan niet in 1x betalen!


Geen probleem, u kunt bij ons in termijnen betalen, neem contact op voor de mogelijkheden.
Ben ik wel de eigenaar van mijn website?


Uiteraard, als ook uw domeinnaan, e-mail en alle content die wij aanleveren.
Wat moet ik na deze 12 maanden betalen?


Dit is afhankelijk welk lidmaatschap u afneemt.